Hoe kan ik vlekken op een bank verwijderen?

door | februari 8, 2022

banken

Weinig Amerikanen hebben een sofa die ze een “zitkamer” kunnen noemen voor de keren dat er gasten op bezoek komen. Het is een sofa, maar het verbergt de stijl van het meubilair niet met ingetogen elegantie.

Banken zijn vaak decoratief en goed gemaakt. Ze moeten echter nog wel een schoonmaakbeurt krijgen ter voorbereiding op de meest populaire gebeurtenis: De bruiloft. Er zijn twee verschillende soorten en vereisten voor het reinigen van de banken waarmee rekening moet worden gehouden.

De tweede, is het gebruikelijk om meer stof, maar minder gedoe, naar de bruiloft dan naar een gewone bijeenkomst. Omdat de sofa kan worden bedekt met wrap om vlekken of scheuren te verbergen, vormt dit niet zo veel van een probleem als wanneer de bank was eerder een soort van stoffen bekleding.

Als de sofa momenteel een vlek draagt, volg dan deze stappen:

– Verwijder zo veel mogelijk van de vlek. Dit kunt u het beste doen voordat de bank met stof wordt bekleed.

– Gebruik een handdoek om de vlek te deppen of te deppen.

– Gebruik een vlekkenverwijderaar, zoals zuurstofperoxide, om de vlek te verwijderen. Vooral voor een rode wijnvlek zal dit de vlek lichter maken. Anderen hebben azijn en water gebruikt. Een ammoniakproduct wordt ook wel gebruikt, maar voorzichtigheid is geboden. Het is zo sterk dat het de kleur van de bank zal verwijderen.

– Gebruik een zijde van een vochtige spons en zeepwater. Wrijf zachtjes in de vlek. Herhaal dit met de andere kant.

– Maak de bovenkant van de bank voorzichtig schoon met de vochtige spons. Goed uitspoelen en afdrogen.

– Zorg ervoor dat alle losse bekleding is verwijderd.

– Verwijder alle soorten vlekken die nog aanwezig zijn, inclusief de vlek van de achterkant van de bank.

Banken zijn vaak met stof bekleed. Daarom is het eerste wat we moeten onthouden over het verwijderen van vlekken op sofa’s dat er over het algemeen geen vlekkenverwijderaar bestaat die vlekken kan verwijderen bij gebruik van stof, of papieren handdoeken. Als u merkt dat een vlek zich toch voordoet, kan een herstoffeerder van de bank de stof misschien herstellen.

De procedure voor het verwijderen van vlekken op sofa’s is dezelfde, en de meeste absorberende doeken zijn even effectief, vooral wanneer ze worden doordrenkt tot ze verzadigd zijn. Als u een vlek vindt, dep dan warm zeepwater over het gebied. Dep van de buitenkant naar het midden van de vlek.

– Als de vlek niet snel wordt opgenomen, gebruikt u een vochtige handdoek in combinatie met een reinigingsmiddel voor uw bank of een neutraal reinigingsmiddel.

Als u ervoor kiest om vlekken van de bank op het stoffen oppervlak te verwijderen in plaats van op het eigenlijke oppervlak van de bank. U kunt in sommige gevallen een vochtige stofdoek gebruiken, en af en toe een beetje reiniger met een vod.

Hoewel de bank naar de urine kan ruiken, zullen er in de meeste gevallen geen vlekken op komen. Op dit punt moet u een professionele schoonmaker bellen. Zij zijn de beste mensen om stoffen sofa’s schoon te maken en te herstellen. Zij hebben ook de juiste beschermende uitrusting om steen en metaal schoon te maken, zodat er geen ander proces nodig is om de vlek te neutraliseren.

Ook zult u onmiddellijk actie willen ondernemen. Gewone sofa’s lijden aan shbenzimodulant dat is een chemische stof die wordt gebruikt om skiĆ«n te maken. Het residu van witisticallyombieswomanonatekan zijn wat vlekken veroorzaakt op de sofa, van de geur van soda as of andere chemicaliĆ«n. Wanneer urine onbeheerd wordt achtergelaten en uiteindelijk op een sofa terechtkomt die niet wordt schoongemaakt maar kort daarna opnieuw wordt gestoffeerd, zal dit een vlek achterlaten.

De grootte van de vlek moet in overweging worden genomen bij de beslissing hoe te werk te gaan bij het verwijderen van de vlek. Wanneer u met een kleine vlek werkt, kunt u het beste een kleine vlekkenreiniger gebruiken.

Hoewel er bedrijven zijn die specifieke vlekverwijderaars hebben ontwikkeld, is dit misschien geen goede oplossing, vooral als de vlek omvangrijk is en/of er vlekken zijn die u maar niet lijkt te kunnen verwijderen. In dat geval en afhankelijk van de oorzaak van de vlek en hoe groot de vlek is, zult u waarschijnlijk een van de huismiddeltjes willen gebruiken voor de meeste synthetische en soms natuurlijke vlekken.

Test een oplosmiddel altijd eerst op een klein, onopvallend oppervlak voordat u het op grotere oppervlakken gebruikt.

Als u een vlek schoonmaakt, probeer er dan zo snel mogelijk bij te komen. Sommige stoffen zijn zo kwetsbaar dat het niet aan te raden is een stof naar de stomerij te brengen. Als u over deze luxe beschikt, zorg er dan voor dat u de stof reinigt op een plek die niet zwaar bevuild of bevlekt is als u kunt, om de vlek tot een minimum te beperken.