Top tips voor het kopen van vintage meubels

door | augustus 24, 2022

Vintage meubels

Er zijn een heleboel stukken die veel potentieel hebben, maar misschien een beetje te ver heen zijn om in een functioneel vintage meubelstuk te veranderen. Als je gaat beginnen met kopen, moet je bereid zijn om je te verbinden aan één stijl, kleur en model in het bijzonder. Begin met een lijst van specifieke stukken die je mooi vindt en waarom. Neem dan je schrijfblok en potlood en maak een eenvoudige lijst van de stukken die je wilt bekijken. Zorg ervoor dat u dingen zoals conditie, grootte, stijl, en de prijs op te nemen. U moet in staat zijn om uw lijst te beperken aanzienlijk gewoon door te weten wat je wilt.

Ontmoet de verkoper persoonlijk

De meeste online meubelverkopen worden gedaan via een online-aanwezigheid, maar het is een goed idee om de verkoper daadwerkelijk persoonlijk te ontmoeten als je kunt. Dit zal u helpen vertrouwen te hebben in de aankoop en oplichting te voorkomen. U zult ook veel gemakkelijker de conditie van het item kunnen bepalen als u het persoonlijk kunt zien. U hoeft hier niet veel geld voor uit te geven. Neem gewoon een vriend mee voor gezelschap, houd een budget in gedachten en probeer iets te vinden dat binnen uw prijsklasse past.

Stel veel vragen

Een van de meest voorkomende valkuilen bij het kopen van vintage meubels is verliefd worden op een meubelstuk waar je weinig tot niets over weet. Vertrouw op je gevoel en doe je onderzoek.

Stel de verkoper veel vragen. Stel de juiste vragen en zorg ervoor dat je een volledig beeld krijgt. Wat is de originele afwerking? In welke staat verkeert het stuk? Wat is het verhaal erachter? Je kunt geen van deze vragen goed beantwoorden als je ze niet stelt. De verkoper is misschien meer dan bereid om het verhaal te delen, maar alleen als je het vraagt.

Conclusie

Vintage meubels zijn niet voor iedereen, maar als je houdt van de uitstraling van een klassieke inrichting in combinatie met moderne elementen, is het een geweldige manier om koopjes te vinden. Onthoud alleen dat vintage stukken als oude vrienden zijn voor verzamelaars en verouderd of in slechte staat kunnen zijn.

Het beste wat je kunt doen is weten waar je naar op zoek bent voordat je gaat snuffelen. Nu je weet wat je wel en niet moet doen bij het winkelen voor vintage meubels, ben je klaar om de perfecte stukken te vinden. Volg deze tips, en je zult op weg zijn naar het bezit van een aantal geweldige stukken.